Održana 4. smotra Urodila šuma žirovica

Sadržaj

Dana 30.5.2015 . održala se četvrta po redu smotra šetanih kola “Urodila šuma žirovica” u Bebrini u organizaciji KUD-Bebrina.

Program je započeo okupljanjem društava i povorkom kroz Bebrinu. Mještani su svoje kuće prigodno okitili i počastili sudionike povorke ispred svojih kuća. Zbog dugotrajnih kiša program se nije mogao održati na Čemerku, ledini u sredini sela već  se preselio na plato ispred zgrade Općine.

Smotru je otvorio načelnik općine Bebrina Stjepan Jakić, a članovi KUD-a Bebrina prvi su nastupili spletom šetanih kola i pokazali svu raskoš i bogatstvo bebrinskih nošnji. Slijedili su nastupi KUD-a Veseli Slatinčani, KUD-a Berislavić, Novi Grad, KUD-a Šokadija Strizivojna, KUD-a Kupina, Kupina, KUD-a Derventsko kolo Zagreb, KUD-a Podvinje iz  Podvinja.

Posebnost ove smotre je i nastup dječje folklorne skupine iz Očova, Slovačka koji su prikazali dječji folklor slovačke. Uz nazočne mještane smotri je prisustvovala i ravnateljica Osnovne škole Matija Antun Relković iz Bebrine kao i predsjednik Općinskoga Vijeća Mijo Belegić.

Na kraju je uslijedilo veliko šokačko kolo svih sudionika smotre i zajedničko druženje.

Predsjednica KUD-a Bebrina Marica Vačić

Skip to content