Uvodna konferencija projekta „Radim i pomažem III.“

Sadržaj

Dana 19. siječnja 2023. godine u prostorima novoobnovljene zgrade „stare Općine“ održana je uvodna konferencija projekta „Radim i pomažem III.“ koji je financiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

Sve prisutne su pozdravili Općinski načelnik Ivan Brzić, predsjednik Općinskog vijeća Mijo Belegić te Dinko Glad predstavnik partnera na projektu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod.

Sudionici konferencije upoznati su s osnovnim informacijama o projektu. Kroz prezentaciju voditeljica projekta Magdalena Ćosić predstavila je ciljeve i aktivnosti projekta.

Nositelj projekta je Općina Bebrina, a partneri u provedbi projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod te Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod.

Ukupna vrijednost projekta je 753.550,00 kuna što iznosi 100.013,27 eura.

Projekt traje 8 mjeseci, a provodi se u razdoblju od 21. listopada 2022. do 21. lipnja 2023. godine.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti položaj na tržištu rada teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, kako bi ublažili posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te potaknuli socijalnu uključenost i povećali razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Ovo je treći put da Općina Bebrina provodi projekt u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Projektom su iznimno zadovoljni svi sudionici: Općina Bebrina, zaposlene žene i krajnji korisnici te se svi nadaju i četvrtoj fazi programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Skip to content