Završna konferencija projekta „Radim i pomažem III.“

Sadržaj

Dana 21. lipnja 2023. godine u prostorima novoobnovljene zgrade „stare Općine“ održana je završna konferencija projekta „Radim i pomažem III.“ koji je financiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2022. iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.  Sve prisutne su pozdravili Općinski načelnik Ivan Brzić, predsjednik Općinskog vijeća Mijo Belegić te Dinko Glad predstavnik partnera na projektu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod. Voditeljica projekta Magdalena Ćosić predstavila je ciljeve, aktivnosti i rezultate projekta. Nositelj projekta je Općina Bebrina, a partneri u provedbi projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod te Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Slavonski Brod. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti položaj na tržištu rada teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, kako bi ublažili posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te potaknuli socijalnu uključenost i povećali razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta je 753.550,00 kuna što iznosi 100.013,27 eura.

Projekt traje 8 mjeseci, a provodi se u razdoblju od 21. listopada 2022. do 21. lipnja 2023. godine.  

Kroz projekt je zaposleno 11 žena, pripadnica ciljne skupine na poslovima potpore i podrške starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju. Ukupno 71 osoba starije životne dobi i/ili osoba u nepovoljnom položaju koristila je usluge pomoći i podrške.

Načelnik i voditeljica projekta su se zahvalili ženama na uspješno obavljenom poslu jer su svojim radom olakšale i uljepšale život krajnjih korisnika i stoga svi s nestrpljenjem očekuju i četvrtu fazu ovoga projekta.

Skip to content