Izgrađena pješačko-biciklistička staza u Kaniži

Sadržaj

Općina Bebrina uspješno je izgradila pješačko-biciklističku stazu u naselju Kaniža-Savska ulica, Kod projekta: KK.07.4.2.21.0003.

Osnovni cilj ulaganja je kroz izgradnju biciklističko-pješačkih staza na području Općine Bebrina, kao jednog segmenta mreže biciklističke infrastrukture Urbanog područja Slavonski Brod, izgraditi infrastrukturu i poboljšati prometnu povezanost na linijama koje služe za dnevne migracije, povećati korištenje javnih sredstava prijevoza, smanjiti emisije CO 2 te povećati sigurnost biciklista i ostalih sudionika u prometu.

Kao rezultat projekta izgrađena je pješačko- biciklistička infrastruktura u Savskoj ulici u naselju Kaniža u duljini 1,49 kilometara. Ukupna vrijednost ovog projekta je  3.638.289,00kuna.
Općini Bebrina dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 3.092.545,63 kune. Temeljem ugovora o sufinanciranju provedbe EU projekta sklopljenim s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije općini Bebrina dodijeljena su sredstva za sufinanciranje 50% iznosa koje je Općina osigurala iz vlastitih sredstava.

 

Skip to content