Obilježen Dan Općine Bebrina 2019

Sadržaj

Općina Bebrina je svečano obilježila 26. obljetnicu osnutka općine. Svečanost proslave Dana općine započela je polaganjem vijenaca kod Spomenika poginulim braniteljima. Vijence su u ime Općine položili Općinski načelnik Ivan Brzić ,zamjenik načelnika Đuro Babaić i predsjednik Općinskog vijeća Mijo Belegić. U ime Brodsko-posavske županije počast poginulim braniteljima odali su zamjenik župana Damir Mirković i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anica Vukašinović. Vijence su također položili predstavnici Savjeta mladih Općine Bebrina kao i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s načelnikom PU Brodsko-posavske Antunom Valićem.

Nakon polaganja vijenaca, uslijedila je sveta misa u crkvi Sv. Marije Magdalene u Bebrini. Proslava je nastavljena svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj su predstavljeni projekti i aktivnosti koje Općina provodi s ciljem daljnjeg razvoja. Predsjednik Općinskog vijeća Mijo Belegić osvrnuo se na rad Općinskog vijeća, dok je Općinski načelnik Ivan Brzić predstavio rad Općine te projekte koje Općina provodi. Okupljene na svečanoj sjednici pozdravila je i državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva Dunja Magaš koja je općinskom načelniku uručila Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Energetska obnova zgrade – Društveni dom Banovci, Banovci 20, Banovci ukupne vrijednosti 869.489,29 kuna i Odluku o sufinanciranju projekta “Projektna dokumentacija za izgradnju pješačko-biciklističke staze u naselju Kaniža – Savska ulica u vrijednosti 119.000,00 kuna.

 

Čestitku u povodu Dana Općine, gostima je uputio i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Dragan Jelić, iskazao zadovoljstvo radom Općine te pozvao na daljnju suradnju s Ministarstvom. U ime Brodsko-posavske županije obratio se i zamjenik župana Damir Mirković koji je također iskazao zadovoljstvo suradnjom Općine i Brodsko-posavske županije.

Svečanoj sjednici su također prisustvovali ravnateljica osnovne škole “Antun Matija Reljković” u Bebrini, Marija Rosandić, predsjednik Županijske skupštine Brodsko-posavske županije i saborski zastupnik Pero Ćosić, saborski zastupnik Davor Vlaović, načelnik općine Sibinj Josip Pavić, načelnik općine Velika Kopanica Ivan Meteš, vijećnici Općinskog vijeća Općine Bebrina, predstavnici organizacija civilnog društva i predstavnici medija. Po završetku svečane sjednice, svi nazočni gosti su se uputili u osnovnu školu “Antun Matija Reljković” gdje je nastavljena proslava Dana Općine i Dana osnovne škole uz prigodan program učenika.

Skip to content